Porteum College

Een unieke kans om samen met je collega’s vorm te geven aan het vak voeding en gezondheid in de onderbouw van het vmbo op Porteum.

Docent voeding en gezondheid

Een unieke kans om samen met je collega’s vorm te geven aan het vak voeding en gezondheid in de onderbouw van het vmbo op Porteum.

Vooral onder jongeren speelt voeding en gezondheid een belangrijke rol in de huidige maatschappij. Als docent voeding en gezondheid bij Porteum weet jij hoe belangrijk het is om leerlingen te laten zien én ervaren hoe belangrijk een gezonde leefstijl is. Dit wordt onderstreept door onze gezondeschool-aanpak. Door verbanden te leggen tussen leefstijl, voedingspatroon, hygiëne, bewegen en gezondheid, weet jij met jouw lessen onze leerlingen in klas 2 van het vmbo-basis/kader te boeien. Je creëert een veilige omgeving waarin jouw leerlingen de ruimte krijgen te leren vanuit ervaringsleren. Naast kennis van voeding, en het leren bereiden ervan, speelt ook mentale gezondheid een belangrijke rol. We organiseren voor leerlingen korte trainingen die weerbaarheid bieden in een complexe samenleving, zoals Girl’s Choice, groepsdynamisch werken, ART-training, SoVa-training en Rots en Water. Het vak voeding en gezondheid staat op Porteum nog in de kinderschoenen. Dit is jouw kans om samen met je collega’s, zelf vorm te geven aan dit vak! Dat doe je bij Porteum in Lelystad, een school waar kansen en mogelijkheden voor de toekomst open liggen. 

Kleur buiten de lijntjes bij Porteum 

Jouw hart gaat sneller kloppen van contextgerichte opdrachten die leerlingen aanspreken. Behalve het geven van lessen, krijg jij de vrijheid om samen met je collega’s het vak voeding en gezondheid verder te ontwikkelen. Je durft daarbij buiten de kaders te denken. Jouw aanpak begint bij het:

  • op creatieve wijze verzorgen van de lessen voeding en gezondheid aan leerlingen in klas 2 van ons vmbo-basis/kader.
  • Optreden als inspirerend mentor/coach voor jouw mentorleerlingen.
  • fungeren als rolmodel voor leerlingen die een toekomst in de sector voeding en gezondheid ambiëren. 

Samen is beter

De gloednieuwe, hypermoderne, ruime en duurzame Porteum-campus met innovatieve IT- en klimaatsystemen is dé plek waar je met leerlingen en collega’s samen leert, leeft en werkt aan je eigen toekomst en die van de wereld om je heen. Porteum is goed bereikbaar met de auto, fiets én openbaar vervoer.

Met ingang van 1 januari 2023 maak jij het onderbouwteam van Porteum College (ons vmbo) compleet. Gebouw Ruim is de plek waar jij samenwerkt met je collega’s. Stuk voor stuk enthousiaste en vakkundige docenten die niet bang zijn om iets nieuws op te pakken en die denken in mogelijkheden. Net als jij! Want in een nieuwe school is nog niet alles vanzelfsprekend. Dat biedt uitdagingen maar zeker ook kansen.


Jouw lef wordt beloond

  • bruto maandsalaris tot € 4.573,- (LB) plus eindejaarsuitkering.
  • een jaarcontract met uitzicht op een vaste aanstelling.
  • scherpe reiskostenvergoeding. 
  • studieverlof en opleidingsbudget.
  • cafetaria-regeling met onder andere bedrijfsfitness en fietsplan.
  • diverse verlofregelingen waaronder (betaald) ouderschapsverlof en zorgverlof. 
  • ruime mogelijkheden als het gaat om nascholing en doorontwikkeling. 
  • goede pensioenregeling.

Meer dan docent

Je hebt een onderwijsbevoegdheid in de richting biologie, natuuroriëntatie of zorg en welzijn. Daarnaast ben je in staat jongeren naar de wereld om zich heen te laten kijken. Doordat je de leefwereld van de leerlingen begrijpt, kun je ernaar handelen. Je bent meer dan een docent voeding en gezondheid voor de leerlingen en jouw toekomstige collega’s, je bent een inspiratiebron die:

  • met ervaring en gezag over de sector voeding en gezondheid kan spreken en ernaar handelen.
  • het vak voeding en gezondheid binnen Porteum graag verder wil ontwikkelen.

De toekomst van nieuw onderwijs begint nú

Jij maakt werk van kansen. Twijfel niet langer en solliciteer zo snel mogelijk op deze functie docent voeding en gezondheid bij Porteum. Gebruik hiervoor ons online sollicitatieformulier. 

Meer informatie 
Vragen over deze vacature? Onze afdelingsleider, Johanan Venema, beantwoordt ze graag via j.venema@porteum.nl.
 
Voor meer informatie over Porteum en onze toekomstvisie kun je terecht bij ons hoofd HR, Els den Boer, via 06 - 14 99 79 34 of e.den.boer@porteum.nl.

Kies hieronder een afdeling om je sollicitatie te starten:

Vacature delen via:

Vacaturetype / functietype:

Contract

Sluitingsdatum:

21-03-2023

Startdatum:

14-11-2022

Locatie:

Porteum College (vmbo)