Porteum HAVO / VWO

Een toekomst creëren van kwalitatief hoogstaand onderwijs met veel (keuze)mogelijkheden voor leerlingen in een inspirerende omgeving. Dát doe jij als afdelingsleider havo en vwo bij Porteum.

Afdelingsleider havo en vwo

Een toekomst creëren van kwalitatief hoogstaand onderwijs met veel (keuze)mogelijkheden voor leerlingen in een inspirerende omgeving. Dát doe jij als afdelingsleider havo en vwo bij Porteum. 

Een groene, duurzame en inspirerende omgeving waar je leert, leeft, werkt en samen werkt aan je eigen toekomst en die van de wereld om je heen. Bestaat dat? Jazeker! Bij Porteum, onze gloednieuwe onderwijscampus in Lelystad. Je geeft leiding aan het bovenbouwteam havo/vwo Natuur & Onderzoeken, een van onze vier ontdekkingsroutes in het havo/vwo. Samen met jouw team maak jij het nieuwe onderwijs. Dat doe je door onze visie te vertalen naar realistische onderwijsdoelen. Dat vraagt om lef. Grijp je kans op Porteum in Lelystad, een school waar kansen en mogelijkheden voor de toekomst open liggen.  

Maak er werk van

Jij stuurt zelfverzekerd het team aan. Hierbij staat het beste onderwijs voorop, want alleen dat is goed genoeg voor onze leerlingen. Als afdelingsleider blijf jij het onderwijs professionaliseren. Dit realiseer je door resultaatgericht en doeltreffend te werken aan onderwijskundige ontwikkelingsprogramma’s. Deze staan als een huis, maar jij hebt de vrijheid hier verder vorm aan te geven. Dat doe je in samenwerking met je team. Samen werken jullie aan beter onderwijs voor onze leerlingen en wordt vormgegeven aan jullie eigen, toekomstige onderwijs, functie-inhoud en werkplezier. De dinsdagochtend zit je met het managementteam bij elkaar om je plannen concreet te maken.  

Samen is beter

Per 1 januari 2022 is de gloednieuwe, hypermoderne, ruime en duurzame Porteum-campus met innovatieve IT- en klimaatsystemen dé plek waar jij met leerlingen en collega’s samen leert, leeft en werkt aan je eigen toekomst en die van de wereld om je heen. De campus bestaat uit zeven kleinere gebouwen: drie voor het vmbo (Porteum College), drie voor het havo/vwo (Porteum Lyceum) én een cultuurgebouw. Het bovenbouwteam havo en vwo Natuur & Onderzoeken, waaraan jij leidinggeeft, heeft als thuisbasis gebouw Echo.  

Porteum vind je op 5 minuten fietsen van station Lelystad, een bushalte is op 2 minuten lopen. Met de trein vanuit de randstad of het noorden ben je er dus zó. Liever met de auto? Vanaf de A6 of N302 is Porteum goed bereikbaar en parkeren kan gratis. 


Wat jou uniek maakt als teamleider havo/vwo 

Jij bent een échte leider met een innoverende blik op de toekomst van het onderwijs. Je hebt een analytisch vermogen en bent altijd op zoek naar oplossingen voor alledaagse problemen en uitdagingen voor de toekomst. Met jouw sterke communicatieve vaardigheden, resultaatgerichtheid en gevoel om in te spelen op verandering, ontwikkel je samenhang. Jij hebt het lef om stappen te zetten, mét je team en collega-teamleiders. Soms naar links, soms naar rechts want die flexibiliteit is nodig nu we van 3 scholen met ieder een eigen cultuur, naar 1 campus zijn gegaan. Daarnaast ben jij dé afdelingsleider met:

  • zeker een afgeronde hbo- of wo-opleiding;
  • minimaal 5 jaar relevante ervaring in het onderwijs, bijvoorbeeld als afdelingsleider of teamleider. 
  • een heldere visie op het havo/vwo-onderwijs, die aansluit bij Porteum.  

Ben je daarnaast in het bezit van een lesbevoegdheid en/of een Master met veranderkunde? Dan heb je een streepje voor.  

Je kan op ons rekenen 

  • brutomaandsalaris tot € 5.699 (LD) plus eindejaarsuitkering én een jaarlijks toe te kennen toelage van € 200 bruto per maand.
  • reiskostenvergoeding.
  • pensioenregeling.
  • studieverlof en opleidingsbudget.
  • eigen laptop.
  • diverse verlofregelingen waaronder (betaald) ouderschapsverlof, een individueel keuzebudget aan verlofuren t.b.v. duurzame inzetbaarheid en zorgverlof.
  • cafetaria-regeling met o.a. bedrijfsfitness en fietsplan.

De toekomst van het nieuwe onderwijs begint nú

Waarom wachten tot alles is geregeld als je er zelf invloed op kan uitoefenen? Deel jouw cv en motivatie vòòr 25 oktober 2021 via hr@porteum.nlonder vermelding van ‘afdelingsleider havo/vwo'. We nemen daarna sowieso contact met je op.  

Zijn we een match?
Je krijgt snel te horen of wij net zo enthousiast zijn als jij. Dan nodigen we je graag uit voor een gesprek. De eerste gesprekken worden ingepland op donderdag 28 oktober 2021.  
In een eventueel tweede gesprek zullen de arbeidsvoorwaarden op de agenda staan. 

Vragen?
Heb je vragen over onze toekomstvisie en/of deze vacature? Ons hoofd HR, Els den Boer, beantwoordt deze graag via 06 - 14 99 79 34 of e.den.boer@svol.nl.

Kies hieronder een afdeling om je sollicitatie te starten:

Vacature delen via:

Vacaturetype / functietype:

Contract

Sluitingsdatum:

25-10-2021

Startdatum:

12-10-2021

Locatie:

Porteum Lyceum (h/v)